zijn ware gezicht tonen


zijn ware gezicht tonen 1.0

laten zien hoe iemand werkelijk is

Algemene voorbeelden


Toen Da Motta onlangs ziek werd, kreeg ze geen medische hulp. Terwijl de werkgever verplicht is die te geven. 'Hoewel de personeelsdirecteur vandaag zijn excuses heeft aangeboden, is het kwaad geschied. Ze hebben hun ware gezicht getoond', klinkt het in een persbericht.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20161123_02587151,

Met de bestorming van het World Trade Centre nabij Johannesburg, waar de onderhandelingen over democratie plaatshebben, toonde de politieke F-side van Zuid-Afrika afgelopen vrijdag zijn ware gezicht: gewelddadig, anti-democratisch en racistisch.

NRC,

Zijn voorsprong in de opiniepeilingen is nog onveranderd groot, maar de kandidaat Balladur wordt de laatste dagen steeds meer onder druk gezet om zijn ware gezicht te tonen. Onlangs moest de premier een belangrijke onderwijsmaatregel intrekken na hevig jongerenprotest. Hij moet zich ook verantwoorden voor de daden van zijn kandidaat-premier, Charles Pasqua, die als minister van binnenlandse zaken en als president van het departement Hautes-de-Seine (grenzend aan Parijs) de politie illegaal telefoons zou hebben laten afluisteren om het gerechtelijk onderzoek naar politiek-financiële onzuiverheden bij de sociale woningbouw te frustreren.

NRC,

Wie het volhoudt, moet wel een ware passie voor dansen voelen. Achter de schermen van een grote productie toont zich het ware gezicht van de danswereld. Dat is niet zo romantisch als veel jonge meisjes denken.

NRC,